موضوع این کتاب، تنهایی انسان معاصر است. مردی 59 ساله بهنام اُوه پس از مرگ همسر و بهدنبال آن بازنشستگی از شغلش خسته و ناامید تصمیم به خودکشی گرفته است. با این توصیف ناگفته پیداست که موضوع رمان بسیار تلخ است.
اما نویسنده ماجرای خودکشیهای نافرجام این مرد را به گونهای با چاشنی طنز ترکیب کرده که خنده و گریه را در چهره خوانندگانش در هم میآمیزد. در واقع «مردی بهنام اُوه» روایتی طنزآلود از یک رخداد اندوهبار است.
اُوه شخصیت اصلی این داستان است. مردی با قلبی مهربان و حساس به تمام مسائل پیرامون که از نگاه دیگران انسانی تلخ و عبوس و منزوی است.
اما همین مرد به ظاهر لجوج و بهانهگیر غرق در عشق است و بهدلیل مرگ همسری که از صمیم قلب به او عشق میورزیده، قصد پایاندادن به زندگی خودش را دارد.
رمان، شخصیتمحور است و خواننده در طول داستان غیر از اُوه بهعنوان شخصیت اصلی با چند شخصیت دیگر نیز به گونهای آشنا میشود که این تعدد شخصیتها نه تنها باعث سرگردانی نشده، بلکه نوع پرداخت ماهرانه، موجب همراهی مخاطب با تکتک آنان میشود.
از جمله شخصیتهای مهم این رمان «سونیا» همسر و «پروانه» همسایه اُوه است که اتفاقاً یک زن ایرانی است و شاید یکی از دلایل قرابت خواننده ایرانی با این رمان سوئدی ملیت همین زن نیز باشد.
برای خواندن این رمان جذاب اینجا کلیک کنید .